10 beste videosplittersoftware om beeldmateriaal in kleinere clips te knippen (2023)

Of je nu een YouTuber bent die aan je volgende YouTube-video werkt of een videograaf die bezig is met het bewerken van een documentaire, het kan zijn dat je videobeelden in kleinere clips moet splitsen omdat je ze later moet samenvoegen om een ​​nieuwe video te maken.

Hoewel het opsplitsen van een video in een kleinere clip op zich al een complexe taak is, mogen we niet vergeten hoe essentieel het is om de kwaliteit van de videoclip die u wilt gebruiken te behouden. Hoewel er tegenwoordig verschillende online videosplittersoftware op de markt is, leveren de meeste hiervan niet het beloofde op.

Veel van de gratis videosplitters verslechteren de kwaliteit van de videoclip en veroorzaken ook gegevensverlies. Dus, hoe vind je de beste videosplitter om grote videobestanden te splitsen? Is het mogelijk om video's te knippen zonder gegevensverlies? Dat zoeken we uit!

In dit artikel hebben we tien gratis videosplitters opgesomd die zowel volledige software als lichtgewicht bewerkingstools bevatten. Blijf scrollen om er meer over te weten te komen en kies degene die u het meest aanspreekt.

Bandicut

Als u op zoek bent naar een eenvoudige maar professionele videosplitter om videoclips in te korten en samen te voegen, Bandicut videosplitter is het proberen waard. De gebruiksvriendelijke interface is geschikt voor het verwijderen van video-uiteinden, het splitsen van videobeelden en MP3 uitpakken uit de videoclip zonder de kwaliteit te verminderen.

Terwijl Bandicut videosplitter is niet voorzien van functies zoals andere volwaardige videobewerkingssoftware, het is nog steeds een uitstekende keuze om videobestanden te splitsen voor uw volgende videografisch project.

10 beste videosplittersoftware om beeldmateriaal in kleinere clips te knippen (1)

EaseUS

EASEUSis een volwaardige videobewerkingstoepassing die compatibel is met Windows. Het is niet alleen een videosplitter, maar ook videobewerkingssoftware met meer dan 300 speciale effecten. EaseUS biedt basisfuncties zoals knippen, splitsen, samenvoegen, roteren, mixen en manipulatietools zoals trimmen, omkeren, snelheidswisselaar en meer.

Andere extra functies zijn onder meer het wijzigen van de videosnelheid, het toevoegen van filterovergangen en andere stijlvolle effecten. EaseUS is in staat om een ​​grote video op te splitsen in twee of meer clips zonder enig kwaliteitsverlies.

Enkele van de belangrijkste kenmerken zijn:

 • Voeg eenvoudig een voice-over toe aan videoclips
 • Compatibel met populaire videobestandsindelingen
 • Ingebouwde convertor voor bestandsindelingen
 • Functies voor het mixen van audio
 • Ingebouwdaudio-extractorvan MP4-bestanden.

De proefversie van de software biedt alleen basisfuncties voor videobewerking. Als je de geavanceerde video-effecten wilt gebruiken en het videowatermerk wilt verwijderen, kost dat $ 17.97.

Wilt u een gratis videosplitter om uw video met 4K-resolutie te splitsen?

Wondershare Filmorais wat je nodig hebt! Het is een moderne, gebruiksvriendelijke en krachtige video-editor voor zowel Windows als Mac.

Een uniek kenmerk van Wondershare Filmora is de Instant Cutter Tool die gemakkelijk 4K-videobeelden en actievideo's kan splitsen zonder ze opnieuw te coderen. Het is gemakkelijk om de video's te knippen door de schuifregelaar te slepen zonder enig kwaliteitsverlies.

10 beste videosplittersoftware om beeldmateriaal in kleinere clips te knippen (3)

Andere kenmerken zijn:

 • Geen onverenigbaarheid van videoformaten
 • Beschikbaar voor beideRamenen Mac
 • Automatische scènedetectie
 • Instant snijgereedschap
 • Geavanceerde bewerkingseffecten
 • Deel je werk eenvoudig op YouTube of Vimeo

U kunt eenvoudig de proefversie van de software gebruiken als u geen last heeft van het watermerk. Anders kunt u een van de drie abonnementen kiezen die worden aangeboden door Wondershare Filmora.

VEED

ZIENis gratis videobewerkingssoftware waarmee je video's online kunt splitsen. Het gebruik van deze online video-editor is net zo eenvoudig als het eten van een cake. Voeg gewoon het beeldmateriaal toe, splits het en exporteer het. Of je nu een deel van een video wilt inkorten of een videobestand in kleine clips wilt splitsen, deze gratis videosplitter werkt in beide richtingen.

VEED is gebruiksvriendelijk en levert de resultaten met slechts één druk op de knop. Hiermee kunt u ook de videoclips samenvoegen en exporteren als een enkel MP4-bestand. Dit is niet zomaar een online videosplitter; het heeft ook opties zoals het toevoegen van bijschriften/tekst, filters en emoji's. Ook is het mogelijk om snel je werk op te delensocial media.

10 beste videosplittersoftware om beeldmateriaal in kleinere clips te knippen (4)

VEED biedt een gratis versie om video's van minder dan 10 minuten en een grootte van 50 MB te bewerken. U hebt echter drie abonnementen: basic, pro en enterprise; u kunt iedereen kiezen om de hierboven vermelde beperkingen te omzeilen.

Solveigmm Video Splitter

Solveigmm videosplitteris een geavanceerde, gebruiksvriendelijke, schone software voor het splitsen van video's die u snelle en verliesloze videobewerkingsresultaten geeft. De eersteklas functies zijn het beste voor het splitsen van sport- / filmopnamen, familievideo's en andere soortgelijke inhoud. Naast het splitsen van de videobestanden, kan Solveigmm Video Splitter ook advertenties verwijderen uit opgenomen films en tv-programma's, zodat u ononderbroken van films kunt genieten.

Het biedt ook videobewerkingsfuncties zoals bijsnijden, snijden en samenvoegen van audio met een nauwkeurigheid van 99.9%. Aangezien Solveigmm Video Splitter video niet opnieuw codeert tijdens de splitsingsprocedure, kan het prat gaan op het leveren van de snelst mogelijke prestaties.

10 beste videosplittersoftware om beeldmateriaal in kleinere clips te knippen (5)

Andere kenmerken zijn als volgt:

 • Slimme bewerkingsfunctie voor gegevensintegriteit
 • Ondersteunt alle video- engeluidsbestandformaten
 • Bewerken van zowel embedded als externe ondertitels is mogelijk
 • Maakt bewerking van meerdere audiotracks mogelijk

Er is een proefversie beschikbaar voor zowel thuis- als zakelijke behoeften en u kunt de volledige versie kopen voor $ 49.95.

Typito

Typitois een andere gratis videosplitter die volledig online werkt; waardoor het niet meer nodig is om software op uw systeem te installeren. Het is een perfecte oplossing om een ​​grote video op te splitsen in kleinere delen en later de kleinere clips samen te voegen en te exporteren naar een enkel videobestand.

Typito is een ideale videosplitter voor het werken aan video's zoals aanhangwagens, commercials, verhaalhoogtepunten zonder de kwaliteit van de audio/video te verliezen. Bovendien kun je er ook professionele video's mee makenMotion graphics, muziek, bijschriften en later kun je deze video's exporteren in een formaat dat compatibel is met sociale media.

10 beste videosplittersoftware om beeldmateriaal in kleinere clips te knippen (6)

Typito is een gratis videosplitter als je video's van maximaal 5 minuten wilt bewerken; houd er rekening mee dat de geëxporteerde video's ook een watermerk zullen dragen. Als u van het watermerk af wilt, kunt u zich aanmelden voor een van de abonnementen.

Clideo

Splits uw video's online met een snelle functie voor het splitsen van video's zonder de kwaliteit te verliezen.Clideois niet zomaar een videosplitter; het is ook een volwaardige videobewerking met een aantal unieke tools zoalsMeme maker, videocompressor, maker van diavoorstellingen en meer. Clideo is een vertrouwde partner van vele kleine en grote ondernemingen over de hele wereld.

Deze online videosplitter is supergemakkelijk te gebruiken en laat je overgangen zoals fade-in en fade-out toevoegen aan de videoclip.

10 beste videosplittersoftware om beeldmateriaal in kleinere clips te knippen (7)

Laten we eens kijken naar de functies van Clideo:

 • Geavanceerde tools voor videobewerking
 • Snelle videosplitter
 • Ondersteunt alle videoformaten
 • Geen platformonafhankelijk compatibiliteitsprobleem
 • Gebruiksgemak
 • Eersteklas beveiliging

Clideo biedt onbeperkte videobewerking met twee abonnementen, gefactureerd aan $ 9 per maand en $ 72 per jaar.

Boilosoft Video Splitter

Boilosoft videosplitteris een efficiënte en krachtige videosplitter die grote video's in kleine clips kan knippen. Het is compatibel met Windows- en Mac-besturingssystemen en ondersteunt alle populaire videoformaten zoals MP4, FLV, MKV, ASF, WMV en meer.

Boilosoft Video Splitter hercodeert de videoclips niet, dus het behoudt de originele video-/audiokwaliteit zonder enig gegevensverlies te veroorzaken. Het is sneller dan al zijn concurrenten en biedt bijna tien keer meer splitssnelheid dan degenen die de coderingstechniek gebruiken.

10 beste videosplittersoftware om beeldmateriaal in kleinere clips te knippen (8)

Boilosoft Video Splitter is perfect voor taken zoals:

 • Splitsen, knippen of trimmen van videobeelden in kleinere segmenten.
 • Video opsplitsen in gelijke videosegmenten op basis van tijdsduur, bestandsgrootte of keyframes.
 • Specifieke videoframes extraheren en opslaan als een afbeeldingsbestand
 • Ondersteuning voor alle populaire videobestandsindelingen.
 • Directe splitsingsmodus

Boilosoft-videosplitter heeft een proefversie en de volwaardige software zonder enige beperking kost $ 34.95.

VideoPad Video Editor

VideoPad Video Editoris professionele videobewerkingssoftware met krachtige videobewerkingstools. Het is compatibel met Windows en stelt u in staat alle populaire videobestandsindelingen te splitsen zonder gegevensverlies.

Het is snel, intuïtief en gebruiksvriendelijk, waardoor u overgangen en speciale effecten kunt toevoegen. Als u grote 3D- of 360-graden videobestanden wilt splitsen en later op een draagbaar apparaat wilt branden, dan is VideoPad de beste optie voor u.

10 beste videosplittersoftware om beeldmateriaal in kleinere clips te knippen (9)

Enkele unieke kenmerken zijn als volgt:

 • Adembenemende video-effecten en overgangen
 • Hulpmiddelen voor audio-/videomixers
 • Geavanceerde tools voor videobewerking
 • Voeg overgangen en videosjablonen toe

VideoPad Video Editor heeft een gratis versie met enkele beperkingen. De volledige versie is voor $ 50 beschikbaar op de officiële website.

Ultra Video Splitter

Ultra Video Splitteris een professionele tool voor het splitsen van video's waarmee u kleinere videoclips uit een groot videobestand kunt splitsen, knippen en verwijderen. Het ondersteunt alle populaire videobestandsindelingen zoals AVI, Divx, XviD, MPEG, WMV, ASF, RM en meer.

Het ondersteunt het splitsen van video's in verschillende modi, afhankelijk van de tijdsduur en de segmentgrootte. Ultra Video Splitter is compatibel met Windows en heeft ingebouwde video-encoders en -decoders om het te laten werken.

10 beste videosplittersoftware om beeldmateriaal in kleinere clips te knippen (10)

Enkele van de functies zijn als volgt:

 • Ondersteunt directe stream-cut
 • Splits en exporteer video van het ene bestandsformaat naar het andere
 • Ingebouwde codec en encoders
 • Preview-optie
 • Pas het uitvoerbestand aan
 • Sneller splijten en geen kwaliteitsverlies

De proefversie van Ultra Video Splitter biedt beperkte functies en de volledige versie kost $ 25.00 met een levenslange gratis upgrade.

Laatste woorden 📽️

Dat waren enkele van de krachtige en gratis videosplitters die momenteel op de markt zijn. Onthoud dat niet alle videosplitters voor alle soorten gebruikers zijn gemaakt, dus u moet er een kiezen die bij uw behoeften en budget past. Veel succes met het splitsen van de beelden om videoclips te krijgen voor je volgende project!

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in het controleren vanbeschadigde video-reparatiesoftware.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dean Jakubowski Ret

Last Updated: 01/06/2023

Views: 6070

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dean Jakubowski Ret

Birthday: 1996-05-10

Address: Apt. 425 4346 Santiago Islands, Shariside, AK 38830-1874

Phone: +96313309894162

Job: Legacy Sales Designer

Hobby: Baseball, Wood carving, Candle making, Jigsaw puzzles, Lacemaking, Parkour, Drawing

Introduction: My name is Dean Jakubowski Ret, I am a enthusiastic, friendly, homely, handsome, zealous, brainy, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.